Så förebygger du håravfall efter graviditet och amning

Håret känns inte som det viktigaste att lägga tid och tankar på när du är nybliven mamma. Väldigt många mammor upplever dock att de drabbas av rejält håravfall, särskilt efter graviditeten och när de ammar. Stress och sömnrubbningar kan också göra att du tappar ännu mer hår. Läs mer här för att få veta vad håravfallet beror på och vad du faktiskt kan göra åt det.

Håravfall efter graviditet

Trots att många upplever att både hud och hår blomstrar under själva graviditeten märker de en stor förändring efteråt och i samband med amning. Kroppen återgår nämligen till normala hormonnivåer och tar igen sig efter påfrestningen. Extremt håravfall kan dock också ha andra förklaringar som till exempel järnbrist, B12-brist, obalans i sköldkörteln eller klimakteriebesvär. Du kan dock tackla besvären på olika sätt beroende på hur allvarliga de är. Fungerar inte vitamintillskott kan det vara klokt att söka hjälp. Du kan behöva ställa dig frågan vilken klinik är egentligen bäst på hårtransplantation?

Förebyggande behandling samt hårtransplantation

Håravfall och tunnhårighet kan kännas traumatiserande och du kanske tvekar att söka hjälp. Ett första steg kan vara att kontakta en läkarmottagning och ta blodprov för att se att dina vitamin- och mineralnivåer är normala samt kolla dina sköldkörtelvärden. Du kan förebygga visst håravfall med hjälp av god sömn och bra kost men vid sjukdomar som PCOS, lupus eller alopeci behöver du läkarhjälp.

Vilken klinik är bäst på hårtransplantation?

Besök nordichair.com för att läsa mer om hårtransplantation och behandlingar som stimulerar återväxt av hår. Här får du också svar på rubrikfrågan: Vilken klinik är bäst på hårtransplantation? Svaret är naturligtvis Nordic hair. Hit kan du också vända dig om du behöver rådgivning kring ditt håravfall. Du kan till exempel boka tid för konsultation. En del håravfall är dock naturligt och särskilt efter en graviditet och i samband med amning. För nyblivna mammor är det helt enkelt en stressig tid i livet som till exempel enkelt kan förebyggas med vitamintillskott. Känner du att allting inte står rätt till och du tappar stora mängder hår utan att du har gått igenom en graviditet nyligen bör du söka hjälp.