Tips att göra under amning

Oavsett om du ammar eller ger flaska till din bebis är matstunden ett speciellt moment som förälder. I takt med att bebisen växer kommer du dock snabbt att märka hur lite tid du har till annat. Något som du i viss mån kan lösa just genom att planera amningsstunden!

Här får du några konkreta tips för att ”utnyttja” amningen på bästa möjliga sätt – allt från att planera i huvudet till att göra inköp online.

Amningsstunden – helig eller inte?

Den stora frågan lyder – har vi rätt att göra annat under den heliga amningsstunden? Hör du till de mammor som lider under amningen eller blir stressad över att det ”stjäl” tid från annat, kan du utan skam förvandla stunden till något mer än bara matning.

Du som har fler barn kan exempelvis surfa in på Kidsbrandstore för att klicka hem kläder till de äldre barnen. Du har knappast mycket tid att spendera ute i butikerna och barn växer snabbt ur kläder. Kidsbrandstore är en optimal webbutik när du ska handla slittåliga och snygga kläder till barn och ungdomar – ett brett utbud av olika märken och stilar på en och samma plats från mobilen. Du kan dessutom hitta plagg till både tjejer och killar på Kidsbrandstore. Håller du utkik finns det dessutom stora chanser att fynda hos Kidsbrandstore som ofta har gynnsamma erbjudanden!

Vill du istället för att shoppa barnkläder på Kidsbrandstore göra något som inte har att göra med mammalivet överhuvudtaget är tipset att sälja guld eller varför inte planera matsedeln för veckan? Leta inspirerande recept på webben eller streama ett matlagningsprogram från mobilen.

Bekväm amning

Viktigt att tänka på, oavsett om du ska sälja guld, planera matsedel eller shoppa på Kidsbrandstore, är en ergonomisk amning. Det innebär helt enkelt att du bör prioritera rätt tillbehör för att kunna amma bekvämt. Både ditt barn och du själv ska sitta (alternativt halvligga) i en bekväm position under hela amningen.

Ska du göra något vid sidan av amningen är det ofta via mobilen du sköter den biten. Då behöver du se till att den arm du använder för att navigera på mobilen är tillgänglig. Med det sagt får du aldrig låta surfandet från mobilen gå ut över ditt barns komfort under amningen. Rätt amningskudde och stöd för bebisens huvud är ett måste!