Fira jul med en ammande bebis

Om du ska föda barn under december och kommer att ha en nyfödd bebis under julhelgen finns det några god råd du kan ta med dig. Att ha en nyfödd bebis kan både vara enkelt och svårt. Amningen kan vara en sådan grej som kan vara kämpig. För att underlätta amningen och livet i stort är det en god idé att förbereda allt du kan innan bebisen kommer. Att beställa juldekorationer i god tid innan det är dags för förlossning är en väldigt bra idé. Det finns mängder med juldekorationer att beställa, hitta dina favoriter att förgylla hemmet med.

Julpynta hemmet innan förlossningen

Att även sätta upp juldekorationerna som du beställt innan bebisen anländer är klokt att göra. Det kan vara mysigt att boa och pynta hemmet med diverse juldekorationer. När bebisen äntrar världen kommer du behöva lägga allt fokus det lilla miraklet. Att komma hem till ett hem som redan är smyckat med juldekorationer är härligt, speciellt om det är nära jul.

Ha tålamod med amningen i början

Bröstmjölk är hälsosamt för bebisen och att amma är om det fungerar det bästa för bebisen. Att komma igång med amningen och få in rätt teknik kan ta lite tid. Men ge inte upp utan försök att ha tålamod i början. Låt bebisen amma så mycket hen vill och försök att slappna av. Ta ett bröst i taget. När bebisen är färdig med det ena kan du erbjuda det andra om bebisen fortfarande är hungrig.

Överlåt julen till andra

När du och bebisen ska få amningen att fungera är det bra att låta julen komma i andra hand och överlåta alla julbestyr till familjen och din partner. Det kommer fler jular men inte en till med just denna lilla varelse. Tillåt julen att bli som den blir och prioritera vad du och bebisen behöver för att må bra.