Gravidförsäkring

Att teckna gravidförsäkring är något som rekommenderas till alla blivande föräldrar. Det är en slags kombination av livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Den omfattar barnet, kvinnan och emellanåt den andra föräldern. Barnet omfattas inte av någon annan försäkring innan det föds. Oftast tecknas försäkringen tidigt under graviditeten, men kan också tecknas upp till vecka 26. Själva försäkringen börjar oftast inte gälla förens mitten av graviditeten. Viktigt att tänka på är att gravidförsäkring vanligtvis inte övergår till barnförsäkring, alltså måste man ha en barnförsäkring redo innan gravidförsäkringen slutar gälla. Här får du hjälp att hitta bästa gravidförsäkringen.

gravid kvinna

Något som de flesta kanske inte vet är att man faktiskt kan få gravidförsäkring helt gratis. Generellt sett ger gratis gravidförsäkring ersättning vid olycksfall, dödsfall och samtalsstöd vid dödsfall.

Man kan även utöka med betald försäkring och få extra förmåner. Betald gravidförsäkring ger viss ersättning för somliga sjukdomar och gravidets- och förlossningskomplikationer som till exempel akut kejsarsnitt eller havandeskapsförgiftning.